Politie Hageland gaat trainingen houden in leegstaande pastorie

Politie Hageland gaat trainingen houden in leegstaande pastorie

Politie Hageland gaat trainingen houden in leegstaande pastorie

Het interventieteam van politiezone Hageland gaat tactische trainingen houden in de leegstaande pastorie in de Haldertstraat in Tielt-Winge. Het gebouw is volgens de politie perfect geschikt om specifieke zaken te trainen zoals zoekacties en de politie kan er ook wapenoefeningen houden. De buurt zal niet veel merken van de trainingen. Er gaan wel politievoertuigen en politiemensen te zien zijn en soms zullen er ook knallen te horen zijn. Voor alle duidelijkheid: er zal nooit met echte kogels geschoten worden, de politie zal verfmunitie gebruiken. De trainingen zullen in mei, juni, september en oktober doorgaan, buurtbewoners zullen de exacte data nog in de bus krijgen.

Gerelateerd nieuws

  • LIVE: "Wij waren verrast en eigenlijk heel de regio"

    LIVE: "Wij waren verrast en eigenlijk heel de regio"

  • Enkele straten in Tielt-Winge afgesloten door modderstroom en gladde wegen: omleiding voorzien

    Enkele straten in Tielt-Winge afgesloten door modderstroom en gladde wegen: omleiding voorzien

  • CD&V en Groen trekken samen naar de kiezer in Tielt-Winge als CD&V+Groen: Ook Tom Werner, huidig fractieleider voor N-VA, maakt de overstap

    CD&V en Groen trekken samen naar de kiezer in Tielt-Winge als CD&V+Groen: Ook Tom Werner, huidig fractieleider voor N-VA, maakt de overstap

  • Brandweer moet meerdere keren uitrukken voor brand in boomgaard in Meensel-Kiezegem: Tuinafval in brand gestoken

    Brandweer moet meerdere keren uitrukken voor brand in boomgaard in Meensel-Kiezegem: Tuinafval in brand gestoken

  • Oud-burgemeester van Tielt-Winge Remigius Morren krijgt "struikelsteen": "Teken om slachtoffers van de nazi's te herdenken"

    Oud-burgemeester van Tielt-Winge Remigius Morren krijgt "struikelsteen": "Teken om slachtoffers van de nazi's te herdenken"