OVERZICHT VOETBAL: KAC Betekom, FC Geetbets, FC Binkom en KFC Werchter winnen en gaan door in eindronde

OVERZICHT VOETBAL: KAC Betekom, FC Geetbets, FC Binkom en KFC Werchter winnen en gaan door in eindronde

OVERZICHT VOETBAL: KAC Betekom, FC Geetbets, FC Binkom en KFC Werchter winnen en gaan door in eindronde

Deze bijdrage kwam tot stand in samenwerking met SPORT VAN HIER.

Kruipt KAC Betekom toch nog door het oog van de naald?

Niemand hield er eigenlijk nog rekening mee, maar KAC Betekom maakt nog altijd kans om volgend seizoen toch gewoon in derde amateur te blijven spelen. Het team van trainer Mathias Vrebosch trok zondag naar KV Eendracht Aalter. De winnaar van de barragewedstrijd moet niet zakken naar de provinciale reeksen, maar dat gebeurt alleen als Aalst of Merelbeke hun licentie niet in orde krijgen. Betekom won de wedstrijd overtuigend met 1 -6 en was dus duidelijk een maatje te groot voor het nummer dertien uit de A-reeks. Matuasilua opende de score al in de vierde minuut en had er nog voor de rust drie in het mandje liggen. Een hattrick dus. Ook Janssens, Rijmenams en Aertgeerts waren trefzeker. De thuisploeg kon nog wel tegenprikken, maar dat gebeurde bij een 0-5 stand. Betekom doet dus wat het moest doen en moet nu bang afwachten wat de licentiecommissie beslist.

Wijgmaal meteen uitgeschakeld in eindronde

Vorig weekend nog strijden tegen de degradatie, dit weekend spelen om te promoveren. Te gek voor woorden, maar wel de realiteit in eerste provinciale dit seizoen. Echt met ambitie startte Wijgmaal niet aan de eindronde, maar het werd een enorm spannende namiddag op Ymeria. Tegenstander KFC Antonia, dat tweede werd in de provincie Antwerpen, scoorde pas in de tweede verlenging de 0-1. Na 120 minuten zit de eindronde voor Olympia er dus op.

Twee ploegen uit de regio maken nog kans om te stijgen naar tweede provinciale

FC Geetbets won met 3-1 van KDN United en neemt het in de volgende ronde op tegen fusieclub Perk-Steenokkerzeel. FC Binkom won dan weer met 3-0 van Zemst. Torben Peeters opende de score vlak voor rust en scoorde op het uur zijn tweede. Aanvoerder Thomas Onkelinx deed tien minuten voor tijd de boeken toe met de beslissende 3-0. Geetbets neemt het donderdagmiddag op tegen VK Borchtlombeek, dat met 4-0 won van Boutersem United.

Bekijk hieronder de reacties van Kevin Goossens (T1), Thomas Onkelinx (Kapitein en spits) en Torben Peeters (Aanvaller) van F.C. Binkom.

KFC Werchter wint strafschoppenreeks en maakt zich op voor leuk streekduel

Nog een reeksje lager is KFC Werchter nog in de running om te stijgen naar derde provinciale. Drie minuten voor tijd komt Boutersem B op voorsprong, maar in minuut 93 komt KFC Werchter langszij. Verlengingen leveren geen winnaar op en dus moeten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Boutersem mist zijn eerste strafschop, voor de rest blijft iedereen foutloos vanop de stip en zo gaat KFC Werchter verder in deze eindronde. Donderdag trekt KFC Werchter naar de buren van KVC Haacht. Ook regioploegen Huldenberg B en KVC Langdorp maken nog kans om een reeksje hoger te spelen volgend seizoen.

Bekijk hieronder de reacties van Kristof Van Craen (T1 van K.F.C. Werchter) en Gerd Verbeek (T1 van Boutersem United B)

Gerelateerd nieuws

  • Steden en gemeenten in onze regio hangen regenboogvlag uit naar aanleiding van Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie

    Steden en gemeenten in onze regio hangen regenboogvlag uit naar aanleiding van Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie

  • Wateroverlast in onze regio lijkt voorbij: brandweer krijgt geen nieuwe meldingen meer

    Wateroverlast in onze regio lijkt voorbij: brandweer krijgt geen nieuwe meldingen meer

  • MET STIJL - A3 Silke

    MET STIJL - A3 Silke

  • MET STIJL - Murielle

    MET STIJL - Murielle

  • Gemeenten en steden zetten deuren openbare gebouwen weer open voor blokkende studenten

    Gemeenten en steden zetten deuren openbare gebouwen weer open voor blokkende studenten