Kledingwinkel verhuurt feestelijke kledingstukken voor vrouwen: "Designerstukken beschikbaar voor minder dan 100 euro"

Kledingwinkel verhuurt feestelijke kledingstukken voor vrouwen: "Designerstukken beschikbaar voor minder dan 100 euro"

Kledingwinkel verhuurt feestelijke kledingstukken voor vrouwen: "Designerstukken beschikbaar voor minder dan 100 euro"

Bij de gloednieuwe kledingwinkel Rierie kan je geen kleren kopen, maar wel huren. Zo kunnen meerdere klanten gebruik maken van dure kledingstukken. Een verhuurboetiek is niet nieuw, maar in Leuven wel. Mannen kunnen trouwens nog niet terecht bij de winkel, voorlopig houdt Rierie het bij een vrouwencollectie.

"Ik denk dat heel veel dames heel veel in de kast hebben hangen, maar toch ook voor elk feest iets nieuws willen aandoen. Dan is dit de perfecte oplossing" Annemarie Raes, zaakvoerster van Rierie

Een chique outfit die je aankoopt voor een feestelijke gelegenheid, maar die daarna weer voor maanden in de kleerkast verdwijnt: voor de meeste mensen is het erg herkenbaar. Daar wil de nieuwe winkel Rierie in de Mechelsestraat, waar de focus ligt op vrouwelijke kledij, iets aan veranderen. Bij de kledingzaak koop je geen kleren, maar kan je verschillende kledingstukken huren.

"Ik denk dat heel veel dames heel veel in de kast hebben hangen, maar toch ook voor elk feest iets nieuws willen aandoen, en dan is dit de perfecte oplossing voor uw portefeuille en het milieu. We hebben een aantal echte designerstuks. maar die kan je ook voor vier dagen, dus voor het weekend, voor minder dan 100 euro huren. Maar er zijn evengoed stuks bij die portemonnee-vriendelijker zijn.", zegt Annemarie Raes, de zaakvoerster van Rierie.

De kledij gaat na het huren dus niet meteen weg, maar wordt hergebruikt.

Raes vult aan: "Als er geen zichtbare schade of vlekken aan zijn, dan zorgen wij dat het terug proper wordt gemaakt en dan komt het terug in het rek voor de volgende om te huren."

Voorlopig kunnen mannen er nog niet terecht, maar bij Rierie sluiten ze niet uit dat er in de toekomst ook een mannencollectie beschikbaar is.

Gerelateerd nieuws

  • Op het WK "treegrae" tijdens de Wijgmaalse Feesten fiets je niet om ter snelst, maar om ter traagst: "Focussen op het voorwiel"

    Op het WK "treegrae" tijdens de Wijgmaalse Feesten fiets je niet om ter snelst, maar om ter traagst: "Focussen op het voorwiel"

  • 1.600 deelnemers lopen of wandelen 24 uur lang in Leuven voor de Stiching tegen Kanker

    1.600 deelnemers lopen of wandelen 24 uur lang in Leuven voor de Stiching tegen Kanker

  • Vier jonge slechtvalken van de Sint-Lambertuskerk geringd: "De populatie is aan het groeien"

    Vier jonge slechtvalken van de Sint-Lambertuskerk geringd: "De populatie is aan het groeien"

  • Marc Pinte staat bij gemeenteraadsverkiezingen in oktober op Leuvense CD&V-lijst

    Marc Pinte staat bij gemeenteraadsverkiezingen in oktober op Leuvense CD&V-lijst

  • De stad Aarschot is op zoek naar haar mooiste bomen

    De stad Aarschot is op zoek naar haar mooiste bomen