Kan je in de toekomst nog zwemmen in provinciedomeinen van Kessel-Lo en Diest?: "Er zijn twee scenario's: één zonder en één met zwemwater"

Kan je in de toekomst nog zwemmen in provinciedomeinen van Kessel-Lo en Diest?: "Er zijn twee scenario's: één zonder en één met zwemwater"

Kan je in de toekomst nog zwemmen in provinciedomeinen van Kessel-Lo en Diest?: "Er zijn twee scenario's: één zonder en één met zwemwater"

Het zou kunnen dat je in de toekomst niet meer kan zwemmen in de provinciedomeinen van Kessel-Lo en Diest. De provincieraad heeft vandaag per domein twee scenario's goedgekeurd om de huidige accomodaties te vernieuwen. Per domein is er een optie met zwembaden en een optie met enkel waterspeelplekken. Welke het uiteindelijk zullen halen in Diest en Kessel-Lo zal afhangen van de mogelijke financiële steun van partners.

Morgen gaan de zwembaden van de provinciedomeinen in Kessel-Lo en Diest weer open, maar in de toekomst zullen beide baden verdwijnen. De provincie maakt werk van nieuwe plannen, waarbij een renovatie sowieso geen optie is.

"Deze zwembaden zijn oeroud. 30-40 jaar oud. Die kunnen niet meer gerenoveerd worden, niet meer vernieuwd worden." Ann Schevenels (Open VLD), Gedeputeerde voor Provinciedomeinen

"Deze zwembaden zijn oeroud. 30-40 jaar oud. Die kunnen niet meer gerenoveerd worden, niet meer vernieuwd worden. Bovendien is de huidige locatie in Kessel-Lo niet meer de goede locatie omdat we zien dat er daar toch regelmatig overstromingen zijn.", zegt Ann Schevenels (Open VLD), Gedeputeerde voor Provinciedomeinen.

Voor beide domeinen zijn er nog twee opties: een optie met een zwem- en ploeterzone en een optie zonder zwemmogelijkheden, maar wel met speelplekken in laag water. Voor oppositiepartij Groen is de keuze duidelijk, ze betreurt dat er ook opties zijn zonder zwemwater.

"Misschien moet je daar ook nog een bijkomende zwemvijver realiseren." Tie Roefs (Groen), Provincieraadslid

Provincieraadslid Tie Roefs (Groen) reageert: "Wij willen zwemmen. En voor Kessel-Lo zeggen wij: oké een nieuwbouw in de evenementenzone, een 25-meterbad en een ploeterbad. Wij staan daar achter. Maar even goed, op de oude plek wil de deputatie de waterelementen bestuderen. Wij zeggen: misschien moet je daar ook nog een bijkomende zwemvijver realiseren."

Zou het dan kunnen dat er niet meer gezwommen kan worden in beide domeinen?

"Ik ga daar niet op antwoorden. Die twee scenario's liggen op tafel. Ik denk dat daar in het verleden veel reactie op gekomen is en we hebben dan ook als provincie beslist om toch ook dat zwemgebeuren, die zwemzones mee op te nemen als scenario.", zegt Schevenels.

Welk scenario het wordt, zal onder meer afhangen van het budget en dat hangt dan weer af van mogelijke partners. Onder meer de stad Leuven toont alvast interesse. De definitieve keuze zou voor volgend jaar zijn, de rest van de planning is nog onduidelijk.

Gerelateerd nieuws

  • Museumnacht Diest: ronddwalen in verschillende musea tijdens de avond

    Museumnacht Diest: ronddwalen in verschillende musea tijdens de avond

  • Moeders worden in de bloemetjes gezet op moederdag: "Heb alles aan haar te danken"

    Moeders worden in de bloemetjes gezet op moederdag: "Heb alles aan haar te danken"

  • Diest groeit en zet 25.000e inwoners in de kijker: de tweeling Elias en Sammy

    Diest groeit en zet 25.000e inwoners in de kijker: de tweeling Elias en Sammy

  • Diest vervangt verlichting in 14 straten door LED-lampen

    Diest vervangt verlichting in 14 straten door LED-lampen

  • Neurologe uit Diest wint Gran Fondo van Mallorca en klopt Contador: "Ik had wel profwielrenster willen zijn"

    Neurologe uit Diest wint Gran Fondo van Mallorca en klopt Contador: "Ik had wel profwielrenster willen zijn"